Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/incabe/domains/incatro.be/public_html/templates/inca/includes/header.php:1) in /home/incabe/domains/incatro.be/public_html/ua-searchbots/ua-searchbots.php on line 75
Spraakverstaanbaarheid en spraakprivacy optimaliseren | Incatro
Bel mij

Spraakverstaanbaarheid & Spraakprivacy

De juiste ruimteakoestiek zorgt ervoor dat uw werknemers efficiënt en aangenaam kunnen werken.

Geluid = stress
Geluid is de belangrijkste stressfactor op het werk. Wie in een voortdurend lawaaierige omgeving werkt, verdubbelt het risico op ernstige hartklachten. Dat wees een onderzoek van de University of British Columbia uit. Werknemers onder de 50 jaar lopen volgens de onderzoekers zelfs 4 keer zoveel risico. Ook zijn werknemers in een lawaaierige omgeving vatbaarder voor zwaarlijvigheid en blijken ze meer te roken.
(Bron: Nationale Vacaturebank)

Spraakverstaanbaarheid: 
In spreekkamers en vergaderruimtes is het belangrijk dat alle aanwezigen de spreker goed verstaan. Reflecties op de harde wanden overstemmen dikwijls de spraak en dat werkt ronduit storend. Deze storingen meten we met de STI (Speech Transfer Index) en de nagalmtijd. Oplossing hiervoor is het aanbrengen van extra en hoogwaardige absorptie.

Spraakprivacy: 
Bij verschillende werkplekken is spraakprivacy heel belangrijk. Pratende collega's zijn namelijk de voornaamste afleidingsfactor in kantooromgevingen. Spraakprivacy verbeteren is maatwerk. Onze specialisten komen ter plaatse adviseren of ze berekenen de spraakprivacy in het ontwerpstadium.

Incatro verwezenlijkt spraakprivacy door het akoestische ABC - Absorberen, Blokken en Coveren - te finetunen. Incatro berekent deze finetuning exact én voert ze ook uit.