Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/incabe/domains/incatro.be/public_html/templates/inca/includes/header.php:1) in /home/incabe/domains/incatro.be/public_html/ua-searchbots/ua-searchbots.php on line 75
Persberichten | Incatro
Bel mij

Pers

Persberichten

Maart 2015 | Persbericht Incatro BVBA
Innovatieve akoestiekoplossingen van Incatro nu ook op Belgische markt

Incatro BV is al 20 jaar een internationale referentie in ruimteakoestiek. Het bedrijf ontwikkelt op maat gemaakte systemen die storende geluiden absorberen en tegelijk qua design perfect in het interieur integreren. Vanaf eind maart verdeelt Incatro BVBA met zaakvoerder Sophie Vandekerckhove deze producten ook op de Belgische markt. Beide bedrijven - Incatro BV en Incatro BVBA - staan op zichzelf maar zullen nauw samenwerken en van elkaars productontwikkeling en expertise genieten.

Galm en storende geluiden in moderne gebouwen
Nieuwe gebouwen tellen veel open en grote ruimtes met vaak heel strakke interieurs. Dit veroorzaakt meer problemen met akoestiek. Kantoren, bedrijven en instellingen hebben al langer af te rekenen met storende geluiden. Denk aan galm, geluidsweerkaatsing, moeilijke verstaanbaarheid en gebrek aan spraakprivacy. Werknemers kunnen zich niet concentreren op hun werk, studenten horen de prof niet, de rust van bewoners en patiënten in instellingen wordt verstoord. Ook in moderne woonhuizen is galm een vaak voorkomend probleem.

Technisch krachtige producten met designlook
Incatro biedt oplossingen door geluidsabsorberend materiaal in de ruimte te plaatsen. De producten zijn niet alleen technisch hoogstaand maar ook blikvangers op vlak van design. Architecten en bouwprofessionals doen vaak in een vroeg stadium van de bouwplannen al een beroep op Incatro om storende geluiden na afloop van de bouwwerken tot een strikt minimum te beperken.

Eigen productie, assemblage en plaatsing
Incatro vervaardigt en plaatst de producten zelf. De hoogwaardige materialen, verwerkt in aluminium kaders en afgespannen met kwaliteitsdoek, zijn door erkende laboratoria getest. Incatro kan ze in alle situaties en omgevingen inpassen. De producten kun je ofwel laten verdwijnen in het interieur ofwel net laten opvallen. Tot de productlijn behoren o.a. ARTpanel, ARTwall, ARTceiling en ARTscreen.

Ontstaan Incatro BVBA: van tevreden klant naar zaakvoerder
Als deel van een levendig nieuw samengesteld gezin met zes kinderen kreeg entrepreneur Sophie Vandekerckhove zelf in haar woning te maken met galm en storende geluiden. Tevergeefs zocht ze op de Belgische markt naar producten die zowel technisch als qua look en design aan haar eisen voldeden. Uiteindelijk belandde ze bij de noorderburen van Incatro. Gedreven door haar enthousiasme over het product en de bereikte resultaten stelde ze Carl Huijskens, directeur van Incatro BV, voor om de producten van Incatro ook in België op de markt te brengen. Huijskens vertrouwde meteen op haar zakeninstinct en ervaring, en zo was Incatro BVBA met Vandekerckhove als zaakvoerder een feit.

Toekomstplannen Incatro BVBA: eerst België, daarna ook Frankrijk
Incatro BVBA zal zich aanvankelijk op België en in een tweede fase op de Franse markt richten. Na een overgangsperiode van vier tot zes maanden zal Incatro BVBA geheel op eigen benen staan. Produceren en leveren zal gebeuren vanuit een eigen werkplaats met eigen monteurs. De kwaliteitsnormen blijven identiek. Incatro België met aan het roer Sophie Vandekerckhove als hoofdaandeelhouder blijft nauw samenwerken met Incatro BV dat een minderheidsbelang in de firma neemt. Beide bedrijven zullen dezelfde kwaliteits-, prijzen- en productenpolitiek voeren.


Perscontact: Journalisten kunnen terecht bij Sophie Vandekerckhove, via sophie@incatro.be of 0485 57 78 27.

Download het persbericht als pdf of Word-document.

Beeld in hoge resolutie downloaden? Klik op foto en doe in nieuw venster rechtermuisklik  'Opslaan als...'